Spelt-geitenkaascrackers met boekweitmeel

Met mijn verjaardag heb ik van vrienden allerlei soorten meel gekregen om eens mee te experimenteren. Daar zat ook boekweitmeel bij. Na er koekjes van gebakken te hebben wilde ik iets proberen wat me wel zou lukken. De koekjes waren op zijn zachtst gezegd écht niet lekker…

Dus, speuren op internet naar recepten voor crackers. Er staat genoeg op, maar niets waar ik echt van dacht “Daar heb ik zin in!”. Dan maar zoals wel vaker al die recepten op een hoop gooien en er de algemene basis uithalen. Met wat eigen verzonnen ingrediënten moet ik zeggen dat ze toch wel te gek zijn geworden. Mijn collega heeft ze in ieder geval al goedgekeurd. Ik zou zeggen, gauw ook proberen en genieten! Veel bakplezier en laat even weten of jouw crackers ook zo te gek zijn geworden!




Ingrediënten voor ongeveer 24 crackers (een hele bakplaat)  
75 gr speltmeel (volkoren)
50 gr boekweitmeel
1 tl zout
120 gr havermout
20 gr (zwarte) sesam
25 gr hennepzaad
50 gr geraspte geitenkaas
1 tl kurkuma
snuf cayennepeper
Snuf nootmuskaat
180 ml water
3 el olie

Bakpapier
bakplaat


Verwarm de oven voor op 250 graden.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een deeg. Ik heb mijn keukenmachine gebruikt, maar met de hand gaat het ook prima. Smeer het deeg uit over een bakpapier op de bakplaat tot ongeveer 5 mm dikte. Het zal over je hele bakplaat passen als je een gemiddelde oven hebt.

Maak vast inkepingen waar je de crackers straks wilt breken. Laat het deeg even een half uurtje staan om te rusten.
Schuif de bakplaat in de oven en laat deze alleen de eerste 5 minuten op 250 graden staan. Na deze 5 minuten draai je de temperatuur terug naar 200 graden en laat je de crackers in ongeveer 20 a 25 minuten goudbruin en knapperig worden. Ze zijn klaar als ook de onderkant egaal bruin is.

Geen opmerkingen: