Geweldi-ge-noten! - Gesuikerde cashewnoten met kaneel

Inmiddels mag duidelijk zijn dat ik niet goed tegen tarwe kan. Dat dit lastig is blijkt hoe langer hoe meer. Buiten de deur lunchen is een crime, maar ook op feestjes en verjaardagen moet ik vaak de lekkere hapjes aan me voorbij laten gaan. Thuis kan ik makkelijk rekening houden met mijn overgevoeligheden, maar van een ander verwacht ik dat niet. Onder andere mijn tonijnsalade is een vaste waarde op de feestjes en borreltjes thuis. Maar altijd weer hetzelfde op tafel is ook niet wat dus afgelopen jaarwisseling wilde ik wat anders. Zo is er nog een andere salade ontstaan, waar ik uiteraard ook een post van maak. Maar dat later.
Nu nog even een ander fenomenaal recept! En ik mag fenomenaal zeggen, omdat ik het heb overgenomen van iemand anders. Jammer genoeg kan ik ze geen credits geven, omdat ik de site waar het recept op stond niet meer kan vinden!

Het gaat om de gesuikerde cashewnoten die elke keer binnen een mum van tijd op zijn. Zonder uitzonderingen vind iedereen die cashews lust deze variant echt fantastisch! Ik word zelfs gevraagd ze mee te nemen als ik ergens anders op de borrel ga. Ik heb dan ook bijna standaard een zak cashewnoten op voorraad. Het is echt heel simpel dus aan de slag en snoepen tot je er misselijk van wordt, want stoppen is heel moeilijk als je eenmaal begint! Je kunt ze overigens wel goed bewaren in een luchtdichte bak, als er toch wat overblijft.
Ingrediƫnten
1 eiwit
1 el water
3 cups cashewnoten, gezouten
½ cup kristalsuiker en ¼ cup palmsuiker (of ¾ cup suiker)
1 el kaneel
1 tl cayennepeper
Bakpapier
Bakplaat
Verwarm je oven voor op 150 graden.
Klop het eiwit en het water totdat dit een schuimig mengsel is. Voeg de cashewnoten toe en zorg dat ze goed bedekt zijn met het eiwit. Doe dan de suiker, kaneel en cayennepeper toe. Roer het geheel goed door, zodat alles gelijkmatig verdeeld is over de noten.
Verdeel de noten over de met bakpapier bedekte bakplaat en schuif dit voor een half uurtje in de oven. Houd ze vanaf ongeveer 20 minuten goed in de gaten om te zorgen dat het niet te donker wordt.
Dan is het belangrijk dat je de noten af laat koelen, suiker blijft lang warm! Als het dan zo ver is maak je de nootjes los van elkaar en probeer er dan nog maar eens af te blijven! Smakelijk!

Geen opmerkingen: