Omdat ik het met dat laatste
wel eens ben, was ik nieuwsgierig wat er dan zoveel beter is aan een carbonara
zonder room. Het komt me ook wel goed uit als ik dat weg kan laten trouwens! De
pasta heb ik vervangen door maispasta van de Jumbo. Dat valt niet zo zwaar en
is tarwevrij, uiteraard.
Op zoek naar een goed recept
dus! Dat je Parmezaanse kaas kunt vervangen met pecorino wist ik al, alleen had
ik dat niet in huis. Wel had ik twee stukken manchego in de koelkast van de
Spaanse week bij de Lidl. (Aanrader!!) Na even google-en was me duidelijk dat
deze kaas uitstekend geschikt is voor een carbonara. Hup de keuken in en
uitproberen!
Ingrediƫnten voor 2 Ɣ 3 personen
400 gr (mais)pasta150 gr manchego, geraspt
2 eieren
150 gr rauwe ham of spek
1 ui, gesnipperd
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en zet wat kookwater apart voordat je de pasta afgiet. Klop de eieren los in een kom en meng er de geraspte kaas doorheen. Voeg ook een par eetlepels kookwater toe aan je eimengsel.
Snij de ham of spek in reepjes en bak deze aan in een
hapjespan. Bak daarna het uitje mee tot deze glazig is. Voeg de uitgelekte
pasta toe aan je pan en bak nog een minuutje mee. Haal dan de pan even van het
vuur om het eimengsel toe te voegen. Doe je dit met de pan op het vuur, dan heb
je pasta met roerei. Ook lekker, maar niet de bedoeling.
Schep alles goed door elkaar en serveren maar!Als variatie kun je er nog groene kruiden doorheen doen op het laatste moment. Denk aan peterselie, basilicum, rozemarijn, noem maar op….
Geen opmerkingen:
Een reactie posten