Geroosterde zoete aardappel, pastinaak en knolselderij

Thuis ben ik de enige die echt van geitenkaas houdt. Sterker nog, de enige die het graag uit zichzelf wil eten. Wat doe je dus als je een avond alleen voor jezelf mag koken? Juist, geitenkaas eten!

Omdat ik niet graag lang in de keuken sta als het alleen voor mezelf is, heb ik het internet even over gespeurd voor inspiratie uit de oven. Wat een keuze…

Uiteindelijk heb ik een recept voor in de oven van Naomi de Jong gevonden op foodsandphotos.nl, wat ik een klein beetje heb aangepast.
Het resultaat was zo goed dat ik het de dag erna nog een keer gemaakt heb voor een van mijn vriendinnen die vegetariër is. Ook zij heeft er twee dagen achter elkaar van kunnen genieten, omdat er tóch nog wat overbleef.

En het kan ook makkelijk, zelfs koud is het heel erg lekker. Zelfs mijn vriend, die dus niet van geitenkaas houdt, heeft zijn bord helemaal leeg gegeten!

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg zoete aardappel, geschild
1 pastinaak, schoongemaakt
1 knolselderij, schoongemaakt
100 gr zachte geitenkaas
½ bosje verse bieslook
200 gr cherrytomaatjes, dun gesneden
5 el balsamico azijn
3 tl honing

peper en zout
olijfolie


2 bakplaten bekleed met bakpapier

Verwarm de over voor op 220 graden.
Snijd alle groenten in ongeveer gelijke stukken. Houd ongeveer het formaat van grote frieten aan, de knolselderij alleen iets dunner. Doe alle groenten in een grote schaal waarin je ze makkelijk kunt husselen. Giet er een goeie scheut olijfolie overheen en voeg naar smaak peper en zout toe. Hussel de groenten, zodat alle stukken bedekt zijn met olie.
Spreid de groenten uit over de bakplaten en zorg dat er geen stukken op elkaar liggen.
Schuif de bakplaten in de oven voor ongeveer 20 minuten. Test met een vork even of na deze 20 minuten alle groenten gaar zijn, maar niet te zacht.


In een klein steelpannetje kook je ondertussen de balsamico azijn met honing in. Dit hoeft maar ongeveer 5 minuten. Als de azijn afkoelt dikt het nog iets verder in.

Doe alle groenten in een grote serveerschaal en kruimel de geitenkaas erover. Voeg nu ook de tomaatjes toe. Schenk de azijn erover en garneer tot slot met de bieslook.

Schep voor het serveren even door elkaar, zodat iedereen alle ingrediënten op het bord krijgt.

Geen opmerkingen: