Ik schreef al eerder over de tonijnsalade die wij thuis zelf
maken. Deze is zo lekker dat ik het met gemak elke dag eet, maar altijd
hetzelfde gaat toch vervelen. Daarom doe ik er af en toe iets anders bij, om de
boterhammen op te leuken. Het moet niet te moeilijk zijn en het is het handigst
als je het op voorraad in de koelkast kunt bewaren voor een langere periode,
zodat je het zo kunt pakken.
Al heel lang worden groenten en dergelijken ingemaakt. De
supermarkt staat er vol mee, maar als je een beetje hebt meegelezen weet je dat
ik liever zelf aan de slag ga. Zo is mijn volgende receptje ontstaan. Ik zeg
expres receptje, want meer is het niet. Super simpel, maar oh zo lekker! Wat
dan!?
Nou, uien! Een heerlijke toevoeging op de dagelijkse
boterhammen of bijvoorbeeld door een salade. Verzin het, ze kunnen erdoor.
4 a 5 uien
2 kopjes azijn
1 kopje water
3 el suiker
scheutje citroensap, voor het frisse zuurtje
Maak
de uien schoon en snijd ze in de lengte in dunne reepjes. Zet ondertussen een steelpan
op het vuur en warm de overige ingrediƫnten hierin op, zodat de suiker oplost.
Het hoeft niet te koken, maar zorg wel dat het goed warm is. Proef even of het
zoet of zuur genoeg is, het is de bedoeling dat het een beetje op het zuur van
zilveruitjes lijkt. Voeg azijn of suiker toe tot je tevreden bent. Doe dan je
uien erbij en zet het vuur uit. De uien zullen nu iets zachter worden.
Laat
het geheel afkoelen en schep over in de weckpot. Giet er zoveel mogelijk vloeistof bij en
sluit de pot. Schud een keer om en vul de pot helemaal af.
In
de koelkast verder laten koelen en klaar ben je. Laat wel minimaal een nachtje
staan, anders zijn de uien nog een beetje scherp.
Op deze boterham met tonijnsalade heb ik ook een beetje tomatenketchup gedaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten