Heel jammer dus dat producent Silvo de betreffende zakjes
heel moeilijk te vinden heeft gemaakt. Als ik ze tegenkom sla ik altijd groot
in! Dus als iemand de zakjes Tandoori-kruiden van Silvo tegenkomt krijg ik
graag een seintje!
Op het zakje stond vroeger een recept voor
kerrie-ananassaus om bij de kip de serveren. Ik heb het in mijn inmiddels 28
jaar nog nooit zonder gegeten en ik ben niet van plan met die traditie te
breken. Mocht je dit recept willen proberen, maak dan deze saus er ook bij!
Helemaal niet moeilijk en zo klaar!
2 el olie
300 gr kipfilet
1 zakje Silvo Tandoori-kruiden
1 kleine gesnipperde ui
40 gr boter
40 gr bloem
1 el kerrie
1 dl (soya)melk
1 dl bouillon
1 klein blikje ananasstukjes op sap
Snijd
de kipfilet in blokjes en strooi de kruiden uit het zakje hierover. Schep goed
door elkaar en laat even staan om te marineren.
Verhit olie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes hierin snel lichtbruin. Draai dan het vuur laag en laat de kip in ongeveer 5 minuten garen, terwijl je het af en toe omschept.
Verhit de boter in een steelpannetje en fruit hierin de ui met kerrie. Voeg dan de bloem toe en roer tot alle bloem is opgenomen. Beetje bij beetje voeg je dan de melk en bouillon toe terwijl je voortdurend roert, om klontjes te voorkomen. Als de saus de gewenste dikte heeft doe je de ananasstukjes toe met eventueel wat sap om de saus milder te maken.
Kook er rijst en groenten naar wens bij. Ik neem
standaard broccoli, omdat dat traditie is.Verhit olie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes hierin snel lichtbruin. Draai dan het vuur laag en laat de kip in ongeveer 5 minuten garen, terwijl je het af en toe omschept.
Verhit de boter in een steelpannetje en fruit hierin de ui met kerrie. Voeg dan de bloem toe en roer tot alle bloem is opgenomen. Beetje bij beetje voeg je dan de melk en bouillon toe terwijl je voortdurend roert, om klontjes te voorkomen. Als de saus de gewenste dikte heeft doe je de ananasstukjes toe met eventueel wat sap om de saus milder te maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten