Je kunt nog veel meer ingrediƫnten toevoegen dan ik of alle granen en vruchten los kopen. Ik heb gekozen voor een kant en klare mueslimix, omdat dit lekker snel en bovendien goedkoper is. Als je een huismerk mix koopt ben je zelfs nog goedkoper uit. De speltmix van Dorset is natuurlijk geen must, maar wel erg lekker.
Ingrediƫnten
voor ongeveer 20 kleine repen
1
pak Dorset met toasted spelt, barley & oats (325 gr)160 gr honing
1 el kaneel
2 el olie
2 el water
2 el chiazaad, geweld
2 el goji bessen, geweld
Verwarm
de oven vast voor op 200 graden.
Doe de mueslimix in een grote mengkom. Verwarm de honing in een steelpannetje en
los hier de kaneel in op. Als de kaneel is opgelost, voeg je de olie en het
water toe. Weer even goed mengen en vervolgens de vloeistof over de mueslimix
gieten. Schep net zo lang door totdat alle muesli is bedekt met een laagje
honing. Het lijkt misschien iets te weinig honing, maar dat is niet zo!
Stort
de mix in een bakblik of ovenschaal die je hebt bekleed met bakpapier. Verdeel
tot het ongeveer 1 cm dik is. Als je vorm te groot is geeft dat niet, want het
mengsel blijft goed bij elkaar.
Nu
in ongeveer 15 minuten in de oven afbakken, totdat de muesliplak mooi goudbruin is. Houd
de vruchten goed in de gaten, deze verbranden snel.
Na deze 15 minuten haal je de muesli uit de oven en laat deze wat afkoelen. Maak dan vast inkepingen op de plekken waar je straks de repen gaat snijden of breken.
Pas als de muesli helemaal is afgekoeld kun je er echt de repen uit snijden. En dat duurt lang...Succes met wachten, want de geur die dit baksel verspreidt is onweerstaanbaar!
Na deze 15 minuten haal je de muesli uit de oven en laat deze wat afkoelen. Maak dan vast inkepingen op de plekken waar je straks de repen gaat snijden of breken.
Pas als de muesli helemaal is afgekoeld kun je er echt de repen uit snijden. En dat duurt lang...Succes met wachten, want de geur die dit baksel verspreidt is onweerstaanbaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten