Gevulde courgettes

Al eerder liet ik weten fan te zijn van quinoa. Omdat ik het niet steeds als vervanger van rijst wil eten, ben ik op zoek gegaan naar de mogelijkheden die er zijn. Gevulde groenten is een van de mogelijkheden die ik tegenkwam, waarvan ik wel nieuwsgierig werd. Ik heb nog nooit gevulde groenten gemaakt en van de recepten die ik gevonden heb werd ik niet heel erg blij. Ze waren allemaal wat saai. Dus heb ik zelf maar wat bedacht! Met een van mijn lieve vriendinnen ben ik op een vrijdagavond de keuken in gedoken en samen hebben we een mooie creatie neer weten te zetten. We hebben echt super lekker gegeten. En voor hen die niet van gevulde groenten houden, de vulling is los ook heerlijk!

Ingrediënten voor 2 personen
3 courgettes
2 kopjes quinoa
1 ui
1 teentje knoflook
2 vleestomaten
half bakje verse salieblaadjes, fijngesneden
200 gr schapen/geitenfeta
1tl gemalen komijn
1tl koenjit
peper
zout
Kook in een kleine pan vast de quinoa gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd twee van de drie courgettes in de lengte door en lepel het zaad eruit. Schraap er ook wat extra vruchtvlees uit, zodat de vulling er goed in past. Wat je uit de courgette schraapt kun je weggooien. Haal er aan de onderkant van de vier helften een klein plakje af, zodat ze stabiel blijven liggen. Leg de courgette in een ovenschaal, die je lichtjes hebt ingevet met wat olie. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet deze voor ongeveer 15 à 20 minuten in de oven op 200 graden om voor te garen.
Snipper de ui en hak de knoflook in kleine stukjes, of pers deze uit in de knoflookpers. Fruit ze aan in een diepe koekenpan of wok. Bak de komijn en koenjit even mee. Snijd de helft van de derde courgette in kleine blokjes, de andere helft kun je bewaren. Doe hetzelfde met de vleestomaten. Voeg dit toe aan de pan met ui en knoflook. Snijd het blok fetakaas in de breedte doormidden. De ene helft hak je in kleine blokjes en de andere helft snijd je in plakken van ongeveer een halve centimeter dikte. Als de courgette zacht begint te worden schep je er rustig de gaargekookte quinoa bij en voeg je ook de kaasblokjes toe. Verwarm nog even door. De laatste minuut voeg je de fijngesneden salie toe en schep je het nog een keer door.
Als het goed is zijn de courgettes nu voorgegaard en kun je ze gaan vullen met het quinoa mengsel. Schep voorzichtig de courgettes vol met een lepel. Bedek dan de schaal weer met de folie en zet nog 10 minuten terug in de oven op 200 graden.
Na deze 10 minuten haal je de folie van de schaal en leg je de plakken fetakaas op de vulling. Nog 5 à 10 minuten laten bruinen in de oven en je gezonde maaltje is klaar!

Geen opmerkingen: