Ingrediënten voor 2
personen
3 courgettes
2 kopjes quinoa
1 ui
1 teentje knoflook
2 vleestomaten
half bakje verse salieblaadjes, fijngesneden
200 gr schapen/geitenfeta
1tl gemalen komijn
1tl koenjit
peper
zout
3 courgettes
2 kopjes quinoa
1 ui
1 teentje knoflook
2 vleestomaten
half bakje verse salieblaadjes, fijngesneden
200 gr schapen/geitenfeta
1tl gemalen komijn
1tl koenjit
peper
zout
Kook in een kleine pan
vast de quinoa gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd twee van de drie
courgettes in de lengte door en lepel het zaad eruit. Schraap er ook wat extra
vruchtvlees uit, zodat de vulling er goed in past. Wat je uit de courgette
schraapt kun je weggooien. Haal er aan de onderkant van de vier helften een
klein plakje af, zodat ze stabiel blijven liggen. Leg de courgette in een
ovenschaal, die je lichtjes hebt ingevet met wat olie. Bedek de schaal met
aluminiumfolie en zet deze voor ongeveer 15 à 20 minuten in de oven op 200
graden om voor te garen.
Snipper de ui en hak
de knoflook in kleine stukjes, of pers deze uit in de knoflookpers. Fruit ze
aan in een diepe koekenpan of wok. Bak de komijn en koenjit even mee. Snijd de
helft van de derde courgette in kleine blokjes, de andere helft kun je bewaren.
Doe hetzelfde met de vleestomaten. Voeg dit toe aan de pan met ui en knoflook. Snijd
het blok fetakaas in de breedte doormidden. De ene helft hak je in kleine
blokjes en de andere helft snijd je in plakken van ongeveer een halve
centimeter dikte. Als de courgette zacht begint te worden schep je er rustig de
gaargekookte quinoa bij en voeg je ook de kaasblokjes toe. Verwarm nog even
door. De laatste minuut voeg je de fijngesneden salie toe en schep je het
nog een keer door.
Als het goed is zijn
de courgettes nu voorgegaard en kun je ze gaan vullen met het quinoa mengsel.
Schep voorzichtig de courgettes vol met een lepel. Bedek dan de schaal weer met
de folie en zet nog 10 minuten terug in de oven op 200 graden.
Na deze 10 minuten
haal je de folie van de schaal en leg je de plakken fetakaas op de vulling. Nog
5 à 10 minuten laten bruinen in de oven en je gezonde maaltje is klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten