
Ik ben tarwe gaan vervangen met spelt, omdat mijn darmen dat beter verdragen. Spelt brood, spelt muesli, spelt cake, spelt kräckers en
noem zo maar op.
Dus ook pannenkoeken maak ik tegenwoordig met spelt en ik moet zeggen, jammer dat ik dat niet eerder heb ontdekt.
Dat is lekker! Omdat je in dit recept meel in plaats van bloem gebruikt wordt je beslag wel wat dikker, dus gebruik je meer eieren.
Omdat ik ook niet tegen de lactose in koemelk kan heb ik dat vervangen door sojamelk, maar dat hoeft echt niet per se.
Ingrediënten voor ongeveer 15 pannenkoeken
300 gr speltmeel
1 zakje vanillesuiker
3 a 4 eieren (hangt af van de grootte)
400 ml (soja)melk
snufje zout
Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en roer ze doorelkaar. Giet ongeveer 2/3 van de melk erbij en meng dit met de garde of een mixer tot een glad geheel. Voeg een voor een de eieren toe en meng dit weer. Afhankelijk van hoe dik je het beslag wilt hebben voeg je nu de rest van de melk toe.
Zet ondertussen je
koekenpan op het vuur zodat deze goed warm is. Een te koude pan geeft
gegarandeerd de vertrouwde mislukte eerste pannenkoek en hoewel iedereen dat
gewend is vind ik het maar zonde. Als je een anti-aanbak pan hebt hoef je geen
boter of olie te gebruiken, bij een “gewone” koekenpan raad ik het wel aan.300 gr speltmeel
1 zakje vanillesuiker
3 a 4 eieren (hangt af van de grootte)
400 ml (soja)melk
snufje zout
Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en roer ze doorelkaar. Giet ongeveer 2/3 van de melk erbij en meng dit met de garde of een mixer tot een glad geheel. Voeg een voor een de eieren toe en meng dit weer. Afhankelijk van hoe dik je het beslag wilt hebben voeg je nu de rest van de melk toe.
Als je pan warm is kun
je rustig de pannenkoeken een voor een bakken, tot je een prachtige gouden
stapel hebt.
Tip: voor de
afwisseling kun je de pannenkoeken uiteraard gewoon bakken met appels, spek, rozijnen en al wat je
nog meer lekker vindt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten