Uit het prachtige kookboek “Basic Japans” van Jody Vassallo
komt deze lekkere salade met rauwe zalm. Het is ook nog eens heel makkelijk te bereiden. Voor de optimale smaken zal je een
aantal ingrediënten bij de toko moeten halen, maar je kan ze eventueel ook
vervangen door de Nederlandse variant.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr heel verse zalm, in blokjes
1 avocado, in blokjes
30 gr zalmeitjes (kun je eventueel weglaten als je dat niet lekker vindt)
2 (Japanse) lente-uien in ringetjes
2 tl Japanse mayonaise (Kewpie)
100 gr waterkers of tuinkers
500 gr heel verse zalm, in blokjes
1 avocado, in blokjes
30 gr zalmeitjes (kun je eventueel weglaten als je dat niet lekker vindt)
2 (Japanse) lente-uien in ringetjes
2 tl Japanse mayonaise (Kewpie)
100 gr waterkers of tuinkers
Voor de saus
2 el sojasaus
2 el citroensap
1 tl sesamolie
1 el bonitovlokken (gedroogd tonijnschaafsel)
2 el sojasaus
2 el citroensap
1 tl sesamolie
1 el bonitovlokken (gedroogd tonijnschaafsel)
Meng alle ingrediënten voor de saus. Schep de
zalmblokjes in een kom. Schep de saus
erdoor en laat de vis 10 minuten staan om te marineren.
Voeg de avocado, de zalmeitjes, de uienringetjes, en de
mayonaise toe en schep alles voorzichtig door elkaar. Serveer de salade in
kommen en doe de waterkers of de tuinkers er apart bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten