Japanse salade met zalm sashimi

Naast sushi zijn er nog veel meer manieren om rauwe vis te eten. En waarom ook niet? Het is super lekker en zit bovendien boordevol gezonde vetten en vitaminen. Als je van vis houdt kun je gerust wat vaker de stoute schoenen aantrekken en het gewoon eens rauw verwerken. Zorg wel dat je vis vers is!

Uit het prachtige kookboek “Basic Japans” van Jody Vassallo komt deze lekkere salade met rauwe zalm. Het is ook nog eens heel makkelijk te bereiden. Voor de optimale smaken zal je een aantal ingrediënten bij de toko moeten halen, maar je kan ze eventueel ook vervangen door de Nederlandse variant.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr heel verse zalm, in blokjes
1 avocado, in blokjes
30 gr zalmeitjes (kun je eventueel weglaten als je dat niet lekker vindt)
2 (Japanse) lente-uien in ringetjes
2 tl Japanse mayonaise (Kewpie)
100 gr waterkers of tuinkers
Voor de saus
2 el sojasaus
2 el citroensap
1 tl sesamolie
1 el bonitovlokken (gedroogd tonijnschaafsel)

Meng alle ingrediënten voor de saus. Schep de zalmblokjes  in een kom. Schep de saus erdoor en laat de vis 10 minuten staan om te marineren.
Voeg de avocado, de zalmeitjes, de uienringetjes, en de mayonaise toe en schep alles voorzichtig door elkaar. Serveer de salade in kommen en doe de waterkers of de tuinkers er apart bij.

Geen opmerkingen: