Tom Kha Kai

Een heerlijke soep met bijzondere smaken. Bovendien lekker snel en makkelijk! Als je geen verse laos en citroengras hebt kun je ook de gedroogde versie in poedervorm gebruiken, al is vers natuurlijk altijd het lekkerst.

Ingrediƫnten voor 4 personen

400 ml kokosmelk
550 ml kippenbouillon
2 cm laos, geschild en in snippers
2 rode pepers, gesnipperd
1 stengel citroengras, de onderste 6 cm in plakjes
3 limoenblaadjes
4 el vissaus
2 el citroensap
1 tl suiker
1 kipfilet in kleine reepjes
korianderblad (garnering)

Giet de kokosmelk in een pannetje en zet op laag vuur. Roer de melk af en toe, steeds in dezelfde richting om klontjes te voorkomen.
Verhit de bouillon in een andere pan en doe hier de laos, pepers, de limoenblaadjes en de citroengras bij. Van de citroengras kun je het overblijfsel van de stengel een paar minuten meekoken voor extra smaak.
Giet al roerend de kokosmelk erbij en voeg de vissaus, suiker en de citroensap toe. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg nu eventueel nog extra smaakmakers toe.

Breng alles weer aan de kook. Voeg nu de reepjes kip beetje bij beetje toe, zodat ze niet meer aan elkaar kleven. Kook de kip in 3 tot 4 minuten gaar.
Verwijder de limoenblaadjes en de citroengrasstengel. Deze zijn op deze manier niet eetbaar!
Opdienen in een mooie kom met de verse korianderblaadjes en smullen maar!

Geen opmerkingen: