Ingrediƫnten voor 4 personen
400 ml kokosmelk
550 ml kippenbouillon
2 cm laos, geschild en in snippers
2 rode pepers, gesnipperd
1 stengel citroengras, de onderste 6 cm in plakjes
3 limoenblaadjes
4 el vissaus
2 el citroensap
1 tl suiker
1 kipfilet in kleine reepjes
korianderblad (garnering)
400 ml kokosmelk
550 ml kippenbouillon
2 cm laos, geschild en in snippers
2 rode pepers, gesnipperd
1 stengel citroengras, de onderste 6 cm in plakjes
3 limoenblaadjes
4 el vissaus
2 el citroensap
1 tl suiker
1 kipfilet in kleine reepjes
korianderblad (garnering)
Giet de kokosmelk in een pannetje en zet op laag vuur. Roer
de melk af en toe, steeds in dezelfde richting om klontjes te voorkomen.
Verhit de bouillon in een andere pan en doe hier de laos,
pepers, de limoenblaadjes en de citroengras bij. Van de citroengras kun je het
overblijfsel van de stengel een paar minuten meekoken voor extra smaak.
Giet al roerend de kokosmelk erbij en voeg de vissaus,
suiker en de citroensap toe. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur
5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg nu eventueel nog extra smaakmakers toe.
Breng alles weer aan de kook. Voeg nu de reepjes kip beetje bij beetje toe, zodat ze niet meer aan elkaar kleven. Kook de kip in 3 tot 4 minuten gaar.
Breng alles weer aan de kook. Voeg nu de reepjes kip beetje bij beetje toe, zodat ze niet meer aan elkaar kleven. Kook de kip in 3 tot 4 minuten gaar.
Verwijder de limoenblaadjes en de citroengrasstengel. Deze zijn op deze manier niet eetbaar!
Opdienen in een mooie kom met de verse korianderblaadjes en smullen maar!
Opdienen in een mooie kom met de verse korianderblaadjes en smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten