Zelfgemaakt is lekkerder - Tonijnsalade

Natuurlijk is het hartstikke makkelijk om de supermarkt door te slenteren en salades voor op brood zo in je karretje te kwakken. Thuis mik je het in de koelkast en als je je brood gaat klaarmaken maak je het bakje open en smeren maar. Dat vond ik ook. En ik zeg vond, want nu denk ik er niet eens meer aan om ze mee te nemen. Ik vind het gewoon niet meer lekker! Om over de lange lijst (vaak onnodige) ingrediƫnten nog maar niet te beginnen.

Zo eten wij al tijden zelfgemaakte tonijnsalade op ons brood. En bij de borrel, want op een toastje hapt het ook erg lekker weg! Je draait het zo in elkaar en je kunt lekker veel in 1 keer maken, zodat je er ook even mee vooruit kan. Want ook zelfgemaakt blijft het best even goed in de koelkast.

Ingrediƫnten
3 blikjes tonijn op water
1 lente-uitje
1 tl paprikapoeder
3 el mayonaise of yogonaise
klein scheutje citroensap
snufje zout

vers gemalen peper naar smaak
een fijngesneden augurk, voor de liefhebber

Giet de tonijn af en schep de blikjes leeg in een luchtdicht afsluitbare bak. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en schep ze door de tonijn. Voeg de mayonaise en de citroensap toe en schep het geheel om totdat het allemaal goed gemengd is. Doe de kruiden en eventueel de augurk erbij en schep nog een keer om. Als je de salade niet meteen gaat eten sluit je de bak luchtdicht af en zet het in de koelkast.
Koud wel het lekkerst.
Tip: doe de tonijnsalade op een afbakpistolet met kaas even tussen de grill en je hebt een heerlijke tuna-melt.

Geen opmerkingen: