Zo eten wij al tijden zelfgemaakte tonijnsalade op ons brood. En bij de borrel, want op een toastje hapt het ook erg lekker weg! Je draait het zo in elkaar en je kunt lekker veel in 1 keer maken, zodat je er ook even mee vooruit kan. Want ook zelfgemaakt blijft het best even goed in de koelkast.

3 blikjes tonijn op water
1 lente-uitje
1 tl paprikapoeder
3 el mayonaise of yogonaise
klein scheutje citroensap
snufje zout
vers gemalen peper naar smaak
een fijngesneden augurk, voor de liefhebber
Giet de tonijn af en schep de blikjes leeg in een luchtdicht afsluitbare
bak. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en schep ze door de tonijn. Voeg
de mayonaise en de citroensap toe en schep het geheel om totdat het allemaal goed gemengd is.
Doe de kruiden en eventueel de augurk erbij en schep nog een keer om. Als je de
salade niet meteen gaat eten sluit je de bak luchtdicht af en zet het in de
koelkast.
Koud wel het lekkerst.
Tip: doe de tonijnsalade op een afbakpistolet met kaas even tussen de grill
en je hebt een heerlijke tuna-melt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten