Op een zaterdagmiddag was ik alleen thuis en had alle tijd (en honger) om eens lekker veel aandacht te besteden aan mijn lunch. Ik probeer nog steeds zo min mogelijk brood te eten, dus ging ik aan de pannenkoeken.
Het traditionele beleg voor pannenkoeken zoals stroop, poedersuiker, kaas en spek trok me niet en toevallig hadden we de dag ervoor goed boodschappen gedaan. Even de koelkast in!
Ik kwam eruit met een pak gerookte zalm, een lente uitje en een komkommer. Aangevuld met een avocado van de fruitschaal wist ik dat mijn lunch met al die gezonde vetten en een beetje groen geslaagd zou worden. De pannenkoeken heb ik van volkoren speltmeel gemaakt, dus ook daar geen zonde!
Normaal beleg ik een portie in de keuken en schuif het lekker naar binnen op de bank als ik alleen ben, maar nu heb ik alles op een bordje of schaaltje netjes op tafel gezet en heb mijn tijd genomen om rustig te genieten. Lekker pannenkoek voor pannenkoek beleggen met een beetje zalm, een paar stukjes avocado, een plakje komkommer en dan een beetje lenteui erover. En nog een, en nog een, en nog een...
Heel bescheiden had ik het halve pak zalm op een bordje gelegd, maar na niet al te lang heb ik toch ook maar de andere helft gepakt.
Ik heb die avond dan ook niet zo heel veel meer gegeten....
Ingrediƫnten
Voor de pannenkoeken (ongeveer 10 stuks):
200 gr. volkoren speltmeel
1 el kokosbloesemsuiker (optioneel)
3 eieren
300 ml lactosevrije melk
snuf zout
Het beleg:
1 avocado in dunne partjes
1 pak gerookte zalm
1/2 komkommer in lange plakken (kaasschaaf maakt dit makkelijk)
1 lenteuitje in ringetjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten