Vietnamese Rijstnoedel Salade




Het komt regelmatig voor dat ik even moet nadenken waar ik precies zin in heb als het tijd is om te koken. Maar soms heb je toch wel zo specifiek ergens zin in, dan voldoet ook niets anders.
Deze week had ik zo’n moment. Ik moest en zou iets eten met sesamolie, cashewnoten en koriander. Vroeger, op het werk, maakten we altijd op vrijdag heerlijke broodjes en daar zat er eentje bij met radijsjes, gerookte kip, cashewnoten, koriander en chilisaus. Zo simpel als dat klinkt, zo lekker is het.
Geïnspireerd door dat broodje ben ik de keukenkasten doorgegaan en stuitte op onderstaande ingrediënten voor dit recept. Ook super simpel en snel klaar, ideaal voor de lome zomeravonden!
Ingrediënten voor ongeveer 3 personen als hoofdgerecht
200 gr ongekookte rijstnoedels
1 bosje radijsjes
90 gram cashewnoten, ongezouten
2 kleine lente-uitjes
een klein handje korianderblaadjes, fijngehakt
200 gr gerookte kipfilet
Voor de dressing:
1 tl sesamolie
1 tl (glutenvrije) sojasaus (merk: Megachef)
2 tl limoensap
2 tl (kokosbloesem)suiker
1 el chilisaus
1 el water
Kook de noedels gaar in ongeveer 10 minuten en spoel ze direct af met koud water in een vergiet. Goed uit laten lekken.
Snijd ondertussen de radijsjes in plakjes, de kipfilet in kleine reepjes en de lente-uitjes in fijne ringetjes. De cashewnootjes hak je ook iets kleiner met een groot mes, zodat ze makkelijker door de salade verdelen bij het omscheppen straks.
Doe de noedels in een grote schaal en voeg alle gesneden ingrediënten, inclusief de fijngehakte koriander toe. Schep dit rustig om tot alles goed verdeeld door elkaar zit.
Maak de dressing aan en proef even of je de smaken in balans vindt. Je kunt naar smaak van alle ingrediënten iets toevoegen.
Verdeel de dressing over de salade en schep nog een keertje door. Een leuk takje koriander erop en serveren maar!
Eet smakelijk!
N.B. Voor de glutenvrijen onder ons, de sojasaus van Megachef is te koop bij de toko. Absoluut de moeite waard om deze te halen!

Geen opmerkingen: