Maar waarom nou “eureka-recept”? Nou, simpel! Het is minstens zo makkelijk
als dat het lekker is en ik heb de hele zondagavond euforisch na zitten
genieten van mijn eigen kookkunsten eerder op de avond. Schandalig gewoon!
Van dit soort recepten word ik zó enthousiast dat ik er een blog over eten voor opzet.
Van dit soort recepten word ik zó enthousiast dat ik er een blog over eten voor opzet.
Allemaal een keer maken dus!
Ingrediënten
2 avocado’s
3 teentjes knoflook
4 el olie , zonnebloem of olijf
3 el limoensap
1 el (sherry)azijn
1 bosje koriander
300 gr quinoa
olie om in te bakken
2 kleine (rode) uien, 1 gesnipperd en 1 in ringen
675 ml kippenbouillon
1 rode peper in fijne ringetjes
350 gr kipfilet in reepjes
1 volle tl gemalen komijn
1 tl cayennepeper
1 tl gemalen kurkuma
400 gr zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
4 bosuien in ringetjes
zout en peper
2 avocado’s
3 teentjes knoflook
4 el olie , zonnebloem of olijf
3 el limoensap
1 el (sherry)azijn
1 bosje koriander
300 gr quinoa
olie om in te bakken
2 kleine (rode) uien, 1 gesnipperd en 1 in ringen
675 ml kippenbouillon
1 rode peper in fijne ringetjes
350 gr kipfilet in reepjes
1 volle tl gemalen komijn
1 tl cayennepeper
1 tl gemalen kurkuma
400 gr zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
4 bosuien in ringetjes
zout en peper
Voor de avocadopuree:
Doe het vruchtvlees van de avocado, 2 teentjes knoflook, de olijf- of zonnebloemolie, 2 eetlepels limoensap, azijn en 2 eetlepels koriander in de keukenmachine. Draai tot je een mooie gladde puree hebt en zet apart.
Doe het vruchtvlees van de avocado, 2 teentjes knoflook, de olijf- of zonnebloemolie, 2 eetlepels limoensap, azijn en 2 eetlepels koriander in de keukenmachine. Draai tot je een mooie gladde puree hebt en zet apart.
Rooster de quinoa 3 minuten in een
droge koekenpan boven een middelhoog vuur. De quinoa moet wat donkerder worden,
een licht geroosterde geur afgeven en beginnen te springen. Neem van het vuur
en zet apart.
Verhit 2 eetlepels arachide- of
zonnebloemolie in een flinke koekenpan of braadpan en voeg de gesnipperde ui
toe. Fruit totdat de ui zacht is. Hak de overgebleven knoflook fijn en voeg toe
aan de pan. Bak 2 minuten mee, roer hier de quinoa door en breng op smaak. Giet
de bouillon erbij, roer en breng aan de kook. Zet dan meteen het vuur laag tot
zeer laag, doe de deksel op de pan en laat alles 15 tot 20 minuten zachtjes
gaar koken, of tot het vocht is opgenomen.
Verhit intussen de overgebleven olie
in een koekenpan en fruit daarin de peperringetjes totdat ze zacht zijn. Voeg de uienringen
toe en fruit deze mee totdat ze ook zacht zijn. Voeg de kip, komijn, cayennepeper
en kurkuma toe en bak alles totdat de kip door en door gaar is en de stukjes
chilipeper licht geschroeid zijn aan de randen. Voeg de bonen en bosuitjes toe
en breng op smaak. Laat alles goed doorwarmen.
Schep de quinoa luchtig door het
kipmengsel en voeg de overgebleven koriander toe. Giet de rest van het
limoensap erbij en proef of er nog zout of peper bij moet. Serveer met de
avocadopuree.
Dit recept is afkomstig uit het kookboek Granen, peulvruchten & zaden; 150 feel-goodrecepten voor ontbijt tot diner.
2 opmerkingen:
Hey, dat boek had ik in mijn handen toen ik je belde voor een cadeautje voor je verjaardag. Je koos het andere boek en deze heb ik zelf genomen. Fantastisch boek, he? Aanrader! Leuk, dat je bent gaan bloggen over hetgeen jou blij maakt. Succes!
Dank je wel! Ik heb het recept van www.puurgezond.nl, leuke site. Voor meer lekkers kom ik graag een keer in je boek bladeren. Ben heel benieuwd of er nog meer in staat waar ik euforisch van raak :)
Een reactie posten